غذاهای که میتونی با آرد نخود درست کنی
آرد نخود
کالری آرد نخود چقدر است؟
قرنهاست که از آرد نخود در آشپزی هندوستان استفاده میشود. نخود یکی از حبوبات پرکاربرد با طعمی ملایم و شبیه به مغزهاست. آرد نخود را میتوان بهراحتی در خانه تهیه کرد. اغلب آردها محتوی گلوتن هستند. برخی افراد نمیتوانند از غذاهای محتوی گلوتن استفاده کنند. بهتازگی در سرتاسر دنیا از آرد نخود بهعنوان جایگزین بدونگلوتن برای آرد گندم استفاده میشود. آرد نخود فواید بسیاری برای سلامتی دارد.آرد نخود محتوی آنتی اکسیدان های مفیدی به نام پلی فنول است. آنتیاکسیدانها ترکیباتی هستند که در بدن با مولکولهای ناپایداری بهنام رادیکال آزاد میجنگند. رادیکالهای آزاد در بروز بیماریهای مختلفی در بدن نقش دارند. پلیفنولهای گیاهی در کاهش رادیکالهای آزاد موجود در غذاها و خنثیسازی تأثیرات مخرب و آسیبهای آنها در بدن نقش ویژهای دارند.همچنین بهنظر میرسد آرد نخود در کاهش ترکیبی بهنام «آکریلآمید» در غذاهای فرآوریشده موثر باشد. آکریلآمید یک محصول جانبی ناپایدار در مواد غذایی فرآوریشده است. اسنکهای بر پایهٔ آرد و سیب زمینی محتوی مقادیر چشمگیری از آکریلآمید است. آکریلآمید احتمال بروز سرطان را افزایش داده و با بروز اختلالاتی مانند مشکلات تولیدمثلی، عصبی، کاهش عملکرد عضلات و کاهش فعالیت آنزیمی و هورمونی در ارتباط است.در یک مطالعه بر روی چندین نوع آرد، آرد نخود یکی از پایینترین مقادیر تولید آکریلآمید را پس از حرارتدهی داشت.همچنین محققین دریافتند استفاده از خمیر نخود در تهیهٔ چیپس سیبزمینی، در کاهش تشکیل آکریلآمید موثرتر از استفاده از آنتیاکسیدانهایی مانند مرزنگوش و کرن بری است
کالری 100 گرم آرد نخود 292 کالری است
خواص آرد نخود
سرشار از ویتامینها و مواد معدنی
کاهش تشکیل ترکیبات مضر در غذاهای فراوریشده
کالری کمتر نسبت به آرد معمولی
خاصیت سیرکنندگی بیشتر نسبت به آرد گندم
آرد نخود کمتر از آرد گندم بر روی قند خون تأثیر میگذارد
سرشار از فیبر
پروتئین بالاتر نسبت به سایر آردها
جایگزین عالی برای آرد گندم
قابلیت تهیهٔ آسان آرد نخود در خانه
آرد نخود
جدول ارزش های غذایی
100 گرم |
126 Porsiyon |
|
|---|---|---|
| کربوهیدرات (گرم) | 15.04 |
4928.47 |
| پروتئین (گرم) | 3.59 |
1176.23 |
| چربی (گرم) | 12.46 |
4083.43 |
| فیبر (گرم) | 1.36 |
445.97 |
| کلسترول (میلی گرم) | 14.64 |
4795.8 |
| سدیم (میلی گرم) | 325.27 |
106557.75 |
| پتاسیم (میلی گرم) | 392.16 |
128471.4 |
| کلسیم (میلی گرم) | 78.15 |
25603.27 |
| ویتامین آ (میلی گرم) | 46.04 |
15084.01 |
| ویتامین سی (میلی گرم) | 6.16 |
2019.31 |
| آهن | 0.62 |
203.1 |
کالری آرد نخود چقدر است؟
قرنهاست که از آرد نخود در آشپزی هندوستان استفاده میشود. نخود یکی از حبوبات پرکاربرد با طعمی ملایم و شبیه به مغزهاست. آرد نخود را میتوان بهراحتی در خانه تهیه کرد. اغلب آردها محتوی گلوتن هستند. برخی افراد نمیتوانند از غذاهای محتوی گلوتن استفاده کنند. بهتازگی در سرتاسر دنیا از آرد نخود بهعنوان جایگزین بدونگلوتن برای آرد گندم استفاده میشود. آرد نخود فواید بسیاری برای سلامتی دارد.آرد نخود محتوی آنتی اکسیدان های مفیدی به نام پلی فنول است. آنتیاکسیدانها ترکیباتی هستند که در بدن با مولکولهای ناپایداری بهنام رادیکال آزاد میجنگند. رادیکالهای آزاد در بروز بیماریهای مختلفی در بدن نقش دارند. پلیفنولهای گیاهی در کاهش رادیکالهای آزاد موجود در غذاها و خنثیسازی تأثیرات مخرب و آسیبهای آنها در بدن نقش ویژهای دارند.همچنین بهنظر میرسد آرد نخود در کاهش ترکیبی بهنام «آکریلآمید» در غذاهای فرآوریشده موثر باشد. آکریلآمید یک محصول جانبی ناپایدار در مواد غذایی فرآوریشده است. اسنکهای بر پایهٔ آرد و سیب زمینی محتوی مقادیر چشمگیری از آکریلآمید است. آکریلآمید احتمال بروز سرطان را افزایش داده و با بروز اختلالاتی مانند مشکلات تولیدمثلی، عصبی، کاهش عملکرد عضلات و کاهش فعالیت آنزیمی و هورمونی در ارتباط است.در یک مطالعه بر روی چندین نوع آرد، آرد نخود یکی از پایینترین مقادیر تولید آکریلآمید را پس از حرارتدهی داشت.همچنین محققین دریافتند استفاده از خمیر نخود در تهیهٔ چیپس سیبزمینی، در کاهش تشکیل آکریلآمید موثرتر از استفاده از آنتیاکسیدانهایی مانند مرزنگوش و کرن بری است
کالری 100 گرم آرد نخود 292 کالری است
خواص آرد نخود
سرشار از ویتامینها و مواد معدنی
کاهش تشکیل ترکیبات مضر در غذاهای فراوریشده
کالری کمتر نسبت به آرد معمولی
خاصیت سیرکنندگی بیشتر نسبت به آرد گندم
آرد نخود کمتر از آرد گندم بر روی قند خون تأثیر میگذارد
سرشار از فیبر
پروتئین بالاتر نسبت به سایر آردها
جایگزین عالی برای آرد گندم
قابلیت تهیهٔ آسان آرد نخود در خانه