غذاهای که میتونی با مرزنجوش وحشی خشک شده (پونه کوهی) درست کنی
مرزنجوش وحشی خشک شده (پونه کوهی)
کالری مرزنجوش وحشی خشک شده (پونه کوهی) چقدر است؟
مرزنگو (Marzangu) یا "مرزنجوش (Origanum majorana) گیاهی علفی، یکساله و در بعضی مواقع دوساله با ساقهای راست و شاخه و برگهای متقابل بیضی شکل است. گلهای سفید و ریز آن از بغل برگها در خوشههای به هم فشردهای میرویند. میوه آن به صورت فندقه و چهار قسمتی است. تمام قسمتهای گیاه دارای عطر خوشایند است.
برای مصرف طبی سرشاخههای آن را هنگامی که گیاه کاملاً گل کرده در هوای آزاد میچینند. گیاه پس از مدتی دوباره جوانه میزند. سرشاخههای چیده شده را به صورت دستهای درمیآورند و در محلی که هوا جریان داشته باشد یا در خشک کن با حداکثر ۴۰ درجه سانتیگراد گرما خشک میکنند. آنها محتوی ۱ تا ۲ درصد اسانس روغنی که ۶۰ درصد آن ترپینئول است، تاننها و شیرههای تلخ، کاروتنها و ویتامین ث هستند و علیه بیماریهای گوارشی مؤثرند.
مزایای مرزنجوش وحشی خشک / پونه کوهی چیست؟
مرزنجوش و پونه کوهی خشک وحشی دو مورد از محبوب ترین گیاهان مورد استفاده در آشپزی هستند. هر دوی آنها سابقه طولانی در استفاده به عنوان ادویه های آشپزی دارند و فواید آنها به عنوان گیاهان دارویی بسیار زیاد است. در اینجا فقط چند مورد از دلایلی وجود دارد که چرا ممکن است بخواهید این گیاهان را به باغچه یا آشپزخانه خود اضافه کنید:
- مرزنجوش وحشی خشک و پونه کوهی دارای خواص ضد میکروبی قوی هستند. این بدان معنی است که آنها می توانند با باکتری ها و قارچ ها مبارزه کنند، که می تواند به تازگی غذای شما کمک کند.
-هر دو گیاه حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که به محافظت در برابر آسیب های ناشی از عناصر کمک می کند.
-همچنین دارای خواص ضد التهابی هستند که می تواند به کاهش درد و التهاب در بدن کمک کند.
کالری مرزنجوش وحشی خشک شده (پونه کوهی) در 100 گرم 265 کالری میباشد.
چگونه از مرزنجوش خشک وحشی/پونه کوهی در غذاها استفاده کنیم؟
مرزنجوش وحشی خشک / پونه کوهی را می توان در بسیاری از غذاها برای طعم دادن استفاده کرد. می توان از آن به عنوان جایگزینی برای گیاهان تازه و خشک استفاده کرد. می توانید از آن به عنوان یک ترکیب سبزی در سوپ، خورش و حتی گوشت یا سبزیجات کبابی استفاده کنید.
مرزنجوش وحشی خشک شده (پونه کوهی)
جدول ارزش های غذایی
100 گرم |
126 Porsiyon |
|
|---|---|---|
| کربوهیدرات (گرم) | 15.04 |
4928.47 |
| پروتئین (گرم) | 3.59 |
1176.23 |
| چربی (گرم) | 12.46 |
4083.43 |
| فیبر (گرم) | 1.36 |
445.97 |
| کلسترول (میلی گرم) | 14.64 |
4795.8 |
| سدیم (میلی گرم) | 325.27 |
106557.75 |
| پتاسیم (میلی گرم) | 392.16 |
128471.4 |
| کلسیم (میلی گرم) | 78.15 |
25603.27 |
| ویتامین آ (میلی گرم) | 46.04 |
15084.01 |
| ویتامین سی (میلی گرم) | 6.16 |
2019.31 |
| آهن | 0.62 |
203.1 |
کالری مرزنجوش وحشی خشک شده (پونه کوهی) چقدر است؟
مرزنگو (Marzangu) یا "مرزنجوش (Origanum majorana) گیاهی علفی، یکساله و در بعضی مواقع دوساله با ساقهای راست و شاخه و برگهای متقابل بیضی شکل است. گلهای سفید و ریز آن از بغل برگها در خوشههای به هم فشردهای میرویند. میوه آن به صورت فندقه و چهار قسمتی است. تمام قسمتهای گیاه دارای عطر خوشایند است.
برای مصرف طبی سرشاخههای آن را هنگامی که گیاه کاملاً گل کرده در هوای آزاد میچینند. گیاه پس از مدتی دوباره جوانه میزند. سرشاخههای چیده شده را به صورت دستهای درمیآورند و در محلی که هوا جریان داشته باشد یا در خشک کن با حداکثر ۴۰ درجه سانتیگراد گرما خشک میکنند. آنها محتوی ۱ تا ۲ درصد اسانس روغنی که ۶۰ درصد آن ترپینئول است، تاننها و شیرههای تلخ، کاروتنها و ویتامین ث هستند و علیه بیماریهای گوارشی مؤثرند.
مزایای مرزنجوش وحشی خشک / پونه کوهی چیست؟
مرزنجوش و پونه کوهی خشک وحشی دو مورد از محبوب ترین گیاهان مورد استفاده در آشپزی هستند. هر دوی آنها سابقه طولانی در استفاده به عنوان ادویه های آشپزی دارند و فواید آنها به عنوان گیاهان دارویی بسیار زیاد است. در اینجا فقط چند مورد از دلایلی وجود دارد که چرا ممکن است بخواهید این گیاهان را به باغچه یا آشپزخانه خود اضافه کنید:
- مرزنجوش وحشی خشک و پونه کوهی دارای خواص ضد میکروبی قوی هستند. این بدان معنی است که آنها می توانند با باکتری ها و قارچ ها مبارزه کنند، که می تواند به تازگی غذای شما کمک کند.
-هر دو گیاه حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که به محافظت در برابر آسیب های ناشی از عناصر کمک می کند.
-همچنین دارای خواص ضد التهابی هستند که می تواند به کاهش درد و التهاب در بدن کمک کند.
کالری مرزنجوش وحشی خشک شده (پونه کوهی) در 100 گرم 265 کالری میباشد.
چگونه از مرزنجوش خشک وحشی/پونه کوهی در غذاها استفاده کنیم؟
مرزنجوش وحشی خشک / پونه کوهی را می توان در بسیاری از غذاها برای طعم دادن استفاده کرد. می توان از آن به عنوان جایگزینی برای گیاهان تازه و خشک استفاده کرد. می توانید از آن به عنوان یک ترکیب سبزی در سوپ، خورش و حتی گوشت یا سبزیجات کبابی استفاده کنید.