زیره سیاه
کالری زیره سیاه چقدر است؟
زیره سیاه یک ادویه منحصربهفرد است که مدتهاست در آشپزی و داروهای گیاهی استفاده میشود. گیاه زیره سیاه دارای برگهای ریز بریده شده و چتریهای حاوی گلهای سفید کوچک است. میوه یا دانه آن به رنگ قهوهای روشن تا تیره، به شکل هلالی به طول حدود ۵ میلیمتر و با پنج برجستگی طولی در پشت آن است. زیره سیاه، اگرچه اغلب با دانه یا بذر اشتباه گرفته میشود، اما این غلاف کوچک و قهوهای درواقع میوهی خشک گیاه دوسالهی زیره سیاه از خانواده جعفریان است.گیاه زیره سیاه، بومیِ اروپا و آسیای غربی است و از زمانهای بسیار قدیم کشت میشد. طعم گرم، کمی تلخ و خاکی زیره سیاه شبیه به شیرین بیان، گشنیز و رازیانه است و هنگام استفادهی دارویی، میتواند بهعنوان دمنوش و یا مکمل غذایی مورد استفاده قرار بگیرد.زیره سیاه حاوی پروتئین ، فیبر ، مس ، آهن ،منیزیم ، منگنز ، کلسیم ، روی است
کالری 100 گرم زیره سیاه 375 کالری است
خواص زیره سیاه
برخی از ترکیبات موجود در زیر سیاه، خاصیت ضد التهابی قوی دارند که میتوانند مشکلات گوارشی از جمله سوزش معده، نفخ و گاز معده، مشکلات هضم غذا، از دست دادن اشتها، اسهال، تحریک بافت گوارشی و اسپاسم خفیف معده و روده و همچنین مشکلات دیگری مانند زخم و گرفتگی عضلات را بهبود بخشند.روغن زیره سیاه برای بهبود سرفه بلغم، کنترل ادرار، از بین بردن باکتریهای بدن و رفع یبوست استفاده میشود. همچنین بانوان هنگام عادت ماهانه برای تسکین دردهای قاعدگی و مادران شیرده برای افزایش جریان شیر در بدن خود از روغن زیره سیاه استفاده میکنند.در کرمهای مخصوص ماساژ برای بهبود جریان خون و همچنین در دهانشویهها از عصاره زیره سیاه استفاده میشود.در تمام غذاهای شور و شیرین مانند مانند نان، شیرینی، پنیر، خوراکهای گوشتی و خورشتها میتوان از زیره بهعنوان ادویه پختوپز استفاده کرد.در صنایع و کارخانجات از روغن زیره سیاه برای طعم دادن به داروهای خاص استفاده میشود. همچنین معمولاً بهعنوان اسانس در خمیردندان، صابون و مواد آرایشی نیز مورد استفاده قرار میگیرد
زیره سیاه
جدول ارزش های غذایی
100 گرم |
126 Porsiyon |
|
|---|---|---|
| کربوهیدرات (گرم) | 15.04 |
4928.47 |
| پروتئین (گرم) | 3.59 |
1176.23 |
| چربی (گرم) | 12.46 |
4083.43 |
| فیبر (گرم) | 1.36 |
445.97 |
| کلسترول (میلی گرم) | 14.64 |
4795.8 |
| سدیم (میلی گرم) | 325.27 |
106557.75 |
| پتاسیم (میلی گرم) | 392.16 |
128471.4 |
| کلسیم (میلی گرم) | 78.15 |
25603.27 |
| ویتامین آ (میلی گرم) | 46.04 |
15084.01 |
| ویتامین سی (میلی گرم) | 6.16 |
2019.31 |
| آهن | 0.62 |
203.1 |
کالری زیره سیاه چقدر است؟
زیره سیاه یک ادویه منحصربهفرد است که مدتهاست در آشپزی و داروهای گیاهی استفاده میشود. گیاه زیره سیاه دارای برگهای ریز بریده شده و چتریهای حاوی گلهای سفید کوچک است. میوه یا دانه آن به رنگ قهوهای روشن تا تیره، به شکل هلالی به طول حدود ۵ میلیمتر و با پنج برجستگی طولی در پشت آن است. زیره سیاه، اگرچه اغلب با دانه یا بذر اشتباه گرفته میشود، اما این غلاف کوچک و قهوهای درواقع میوهی خشک گیاه دوسالهی زیره سیاه از خانواده جعفریان است.گیاه زیره سیاه، بومیِ اروپا و آسیای غربی است و از زمانهای بسیار قدیم کشت میشد. طعم گرم، کمی تلخ و خاکی زیره سیاه شبیه به شیرین بیان، گشنیز و رازیانه است و هنگام استفادهی دارویی، میتواند بهعنوان دمنوش و یا مکمل غذایی مورد استفاده قرار بگیرد.زیره سیاه حاوی پروتئین ، فیبر ، مس ، آهن ،منیزیم ، منگنز ، کلسیم ، روی است
کالری 100 گرم زیره سیاه 375 کالری است
خواص زیره سیاه
برخی از ترکیبات موجود در زیر سیاه، خاصیت ضد التهابی قوی دارند که میتوانند مشکلات گوارشی از جمله سوزش معده، نفخ و گاز معده، مشکلات هضم غذا، از دست دادن اشتها، اسهال، تحریک بافت گوارشی و اسپاسم خفیف معده و روده و همچنین مشکلات دیگری مانند زخم و گرفتگی عضلات را بهبود بخشند.روغن زیره سیاه برای بهبود سرفه بلغم، کنترل ادرار، از بین بردن باکتریهای بدن و رفع یبوست استفاده میشود. همچنین بانوان هنگام عادت ماهانه برای تسکین دردهای قاعدگی و مادران شیرده برای افزایش جریان شیر در بدن خود از روغن زیره سیاه استفاده میکنند.در کرمهای مخصوص ماساژ برای بهبود جریان خون و همچنین در دهانشویهها از عصاره زیره سیاه استفاده میشود.در تمام غذاهای شور و شیرین مانند مانند نان، شیرینی، پنیر، خوراکهای گوشتی و خورشتها میتوان از زیره بهعنوان ادویه پختوپز استفاده کرد.در صنایع و کارخانجات از روغن زیره سیاه برای طعم دادن به داروهای خاص استفاده میشود. همچنین معمولاً بهعنوان اسانس در خمیردندان، صابون و مواد آرایشی نیز مورد استفاده قرار میگیرد