صفحه اصلی مواد غذایی غلات کامل صبحانه

غلات کامل صبحانه

کالری غلات کامل صبحانه چقدر است؟

غذاهای که میتونی با غلات کامل صبحانه درست کنی

غلات کامل صبحانه
غلات کامل صبحانه
(260 gr)
450 کالری

کالری غلات کامل صبحانه چقدر است؟

انواع غلات که به‌طور معمول مصرف می‌شود شامل ذرت یا بلال، برنج و گندم است. البته غلات دیگری نیز هستند که به مقدار کمتری مصرف می‌شوند و شامل جو، جو دوسر، ذرت خوشه‌ای و ارزن می‌شوند که ارزن خود دارای چند نوع است. همچنین مواد غذایی هم هستند که به آن‌ها شبه غلات می‌گویند، زیرا از نظر صنعتی غلات نیستند اما همانند غلات فرآوری و آماده می‌شوند که شامل کینوا و گندم سیاه است. دانه غلات، دانه‌های کوچک، سخت و خشک خوراکی هستند که روی گیاهان علف مانند به نام غلات رشد می‌کنند و غذای اصلی بسیاری از کشورها هستند و تا حد زیادی بیشتر از هر گروه مواد غذایی دیگر تامین کننده انرژی بدن انسان‌ها به‌شمار می‌روند. مصرف کننده عمده غلات، انسان‌ها هستند اما امروزه برای تغذیه و فربه کردن دام نیز استفاده می‌شود. غلات کامل از سه قسمت عمده تشکیل می‌شود که شامل سبوس، جوانه و اندوسپرم ویا درون‌دانه است. سبوس، لایه سخت بیرونی غلات است که شامل فیبر، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان است. جوانه، هسته غنی از مواد مغذی آن است که حاوی کربوهیدرات، چربی‌ها، پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر مواد مغذی گیاهی مختلف می‌شود. جوانه بخش جنینی گیاه است، یعنی بخشی که موجب به‌وجود آمدن یک گیاه جدید می‌شود. اندوسپرم یا درون‌دانه، بزرگترین بخش از دانه است که بیشتر شامل کربوهیدرات در قالب نشاسته و پروتئین است. در غلات تصفیه شده، سبوس و جوانه حذف شده و فقط اندوسپرم باقی می‌ماند. به غیر از جوی دوسر، معمولاً تمام غلات به‌صورت تصفیه شده مصرف می‌شوند و فقط جوی دوسر است که به صورت کامل خورده می‌شود

کالری 100 گرم غلات کامل صبحانه 342 کالری است

غلات کامل از فیبر و مواد مغذی بالاتری برخوردار است، برای همین از نظر سلامتی برای بدن فواید بیشتری دارد و بر طول عمر، جلوگیری از چاقی، جلوگیری از دیابت نوع دو، جلوگیری از بیماری قلبی و همچنین جلوگیری از سرطان روده بزرگ اثر زیادی دارند.غلات سبوس دار یا همان غلات تصفیه نشده یا غلات کامل، غلاتی هستند که سبوس و جوانه آن جدا نشده است؛ و شامل آرد سبوس‌دار، نان سنگک، بلغور گندم‌، بلغور جوی دوسر، بلغور ذرت کامل و برنج قهوه‌ای هستند. استفاده از غلات سبوس دار در غذای رژیمی به تامین مواد مورد نیاز بدن شما از نظر مواد معدنی، پروتئین و کربوهیدرات و ویتامین‌ها کمک می‌کند. این غلات علاوه‌بر، در بر داشتن مواد ذکر شده، دارای فیبر بالایی نیز هستند که در تنظیم و تسهیل عملکرد دستگاه گوارش فایده دارند.غلات صبحانه برای اولین بار در اروپا، آمریکا و روسیه توسط افرادی که تمایل به مصرف گوشت و پروتئین در صبح بودند و نیاز به صبحانه سریع داشتند، مورد بهره‌برداری قرار گرفت و کم کم در تمام دنیا این صبحانه به جای صبحانه سنتی در مواقعی که فرصتی برای میل کردن صبحانه نبود، جایگزین شد و اینک برخی اشخاص فقط از این نوع صبحانه استفاده می‌کنند.حال ببینیم غلات صبحانه شامل چیست؟! اکثر این غلات صبحانه به صورت صنعتی تولید می‌شوند و درتهیه آن از آرد ذرت، گندم، جو و برنج استفاده می‌کنند. در کارخانه بلغور این محصولات به‌صورت با هم یا جداگانه خمیر شده و تحت فشار، هوادار می‌شود تا حالت شکنندگی به خود بگیرد معمولا این غلات صبحانه با شیر مصرف می‌شود؛ اما می‌توان آن را با آب یا ماست مصرف کرد ویا حتی یونانی‌ها آن را در آب مدتی حرارت می‌دهند تا به طعم دلخواه خود برسند.اگر از این غلات به‌صورت کم و از نوع غنی شده آن با آهن، فیبر و سبوس ویا همراه با میوه‌های خشک  بدون افزودنی‌های شکر، شکلات ویا عسل در حد کم و تنها در برخی از روزها استفاده کنید، برای بدن ضرر ندارد؛ اما اگر به‌صورت روزانه و با افزودنی‌های شکلات و شیر و عسل به مقدار زیاد مصرف شود، باعث ازدیاد وزن و چاقی می‌شود، زیرا حاوی کربوهیدرات زیادی است. مصرف شیر یا ماست کم‌چرب همراه غلات صبحانه، در کم کردن کالری دریافتی موثر است

 

کالری ارزش غذایی مواد غذایی غلات کامل صبحانه آهن فیبر آنتی اکسیدان پروتئین ویتامین مواد معدنی دیابت
غلات کامل صبحانه
غلات کامل صبحانه
(260 gr)
450 کالری
جدول ارزش های غذایی
100 گرم
126 Porsiyon
کربوهیدرات (گرم)
15.04
4928.47
پروتئین (گرم)
3.59
1176.23
چربی (گرم)
12.46
4083.43
فیبر (گرم)
1.36
445.97
کلسترول (میلی گرم)
14.64
4795.8
سدیم (میلی گرم)
325.27
106557.75
پتاسیم (میلی گرم)
392.16
128471.4
کلسیم (میلی گرم)
78.15
25603.27
ویتامین آ (میلی گرم)
46.04
15084.01
ویتامین سی (میلی گرم)
6.16
2019.31
آهن
0.62
203.1

کالری غلات کامل صبحانه چقدر است؟

انواع غلات که به‌طور معمول مصرف می‌شود شامل ذرت یا بلال، برنج و گندم است. البته غلات دیگری نیز هستند که به مقدار کمتری مصرف می‌شوند و شامل جو، جو دوسر، ذرت خوشه‌ای و ارزن می‌شوند که ارزن خود دارای چند نوع است. همچنین مواد غذایی هم هستند که به آن‌ها شبه غلات می‌گویند، زیرا از نظر صنعتی غلات نیستند اما همانند غلات فرآوری و آماده می‌شوند که شامل کینوا و گندم سیاه است. دانه غلات، دانه‌های کوچک، سخت و خشک خوراکی هستند که روی گیاهان علف مانند به نام غلات رشد می‌کنند و غذای اصلی بسیاری از کشورها هستند و تا حد زیادی بیشتر از هر گروه مواد غذایی دیگر تامین کننده انرژی بدن انسان‌ها به‌شمار می‌روند. مصرف کننده عمده غلات، انسان‌ها هستند اما امروزه برای تغذیه و فربه کردن دام نیز استفاده می‌شود. غلات کامل از سه قسمت عمده تشکیل می‌شود که شامل سبوس، جوانه و اندوسپرم ویا درون‌دانه است. سبوس، لایه سخت بیرونی غلات است که شامل فیبر، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان است. جوانه، هسته غنی از مواد مغذی آن است که حاوی کربوهیدرات، چربی‌ها، پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر مواد مغذی گیاهی مختلف می‌شود. جوانه بخش جنینی گیاه است، یعنی بخشی که موجب به‌وجود آمدن یک گیاه جدید می‌شود. اندوسپرم یا درون‌دانه، بزرگترین بخش از دانه است که بیشتر شامل کربوهیدرات در قالب نشاسته و پروتئین است. در غلات تصفیه شده، سبوس و جوانه حذف شده و فقط اندوسپرم باقی می‌ماند. به غیر از جوی دوسر، معمولاً تمام غلات به‌صورت تصفیه شده مصرف می‌شوند و فقط جوی دوسر است که به صورت کامل خورده می‌شود

کالری 100 گرم غلات کامل صبحانه 342 کالری است

غلات کامل از فیبر و مواد مغذی بالاتری برخوردار است، برای همین از نظر سلامتی برای بدن فواید بیشتری دارد و بر طول عمر، جلوگیری از چاقی، جلوگیری از دیابت نوع دو، جلوگیری از بیماری قلبی و همچنین جلوگیری از سرطان روده بزرگ اثر زیادی دارند.غلات سبوس دار یا همان غلات تصفیه نشده یا غلات کامل، غلاتی هستند که سبوس و جوانه آن جدا نشده است؛ و شامل آرد سبوس‌دار، نان سنگک، بلغور گندم‌، بلغور جوی دوسر، بلغور ذرت کامل و برنج قهوه‌ای هستند. استفاده از غلات سبوس دار در غذای رژیمی به تامین مواد مورد نیاز بدن شما از نظر مواد معدنی، پروتئین و کربوهیدرات و ویتامین‌ها کمک می‌کند. این غلات علاوه‌بر، در بر داشتن مواد ذکر شده، دارای فیبر بالایی نیز هستند که در تنظیم و تسهیل عملکرد دستگاه گوارش فایده دارند.غلات صبحانه برای اولین بار در اروپا، آمریکا و روسیه توسط افرادی که تمایل به مصرف گوشت و پروتئین در صبح بودند و نیاز به صبحانه سریع داشتند، مورد بهره‌برداری قرار گرفت و کم کم در تمام دنیا این صبحانه به جای صبحانه سنتی در مواقعی که فرصتی برای میل کردن صبحانه نبود، جایگزین شد و اینک برخی اشخاص فقط از این نوع صبحانه استفاده می‌کنند.حال ببینیم غلات صبحانه شامل چیست؟! اکثر این غلات صبحانه به صورت صنعتی تولید می‌شوند و درتهیه آن از آرد ذرت، گندم، جو و برنج استفاده می‌کنند. در کارخانه بلغور این محصولات به‌صورت با هم یا جداگانه خمیر شده و تحت فشار، هوادار می‌شود تا حالت شکنندگی به خود بگیرد معمولا این غلات صبحانه با شیر مصرف می‌شود؛ اما می‌توان آن را با آب یا ماست مصرف کرد ویا حتی یونانی‌ها آن را در آب مدتی حرارت می‌دهند تا به طعم دلخواه خود برسند.اگر از این غلات به‌صورت کم و از نوع غنی شده آن با آهن، فیبر و سبوس ویا همراه با میوه‌های خشک  بدون افزودنی‌های شکر، شکلات ویا عسل در حد کم و تنها در برخی از روزها استفاده کنید، برای بدن ضرر ندارد؛ اما اگر به‌صورت روزانه و با افزودنی‌های شکلات و شیر و عسل به مقدار زیاد مصرف شود، باعث ازدیاد وزن و چاقی می‌شود، زیرا حاوی کربوهیدرات زیادی است. مصرف شیر یا ماست کم‌چرب همراه غلات صبحانه، در کم کردن کالری دریافتی موثر است

 

کالری ارزش غذایی مواد غذایی غلات کامل صبحانه آهن فیبر آنتی اکسیدان پروتئین ویتامین مواد معدنی دیابت