غذاهای که میتونی با آرد گندم کامل درست کنی
آرد گندم کامل
کالری آرد گندم کامل چقدر است؟
آرد گندم کامل به آردی گفته می شود که تمام اجزای دانه ی گندم، اندوسپورم یا همان مغز، جوانه پنهان و سبوس را شامل می شود. در واقع در طرز تهیه آرد گندم کامل هیچ یک از اجزای آن طی فرایند تبدیل گندم به آرد از آن جدا نمی شود. سبوس موجود در آرد گندم از تکامل گلوتن جلوگیری می کند و در نتیجه محصولی که با آرد کامل تهیه می شود سنگین تر از محصولی است که با آرد سفید تهیه می شود. اگر خمیری که از آرد گندم کامل تهیه می شود را با آب یا محلول رقیق شده ی نمک بشورید، بعد از خروج آرد، ته ظرف ماده ای چسبناک را مشاهده خواهید کرد که همان گلوتن آرد است. گلوتن آرد ماده ای است که باعث چسبندیگی خمیر می شود. هر چه میزان پروتئین آرد بیشتر باشد میزان گلوتن آن نیز بیشتر خواهد بود. در نتیجه آرد سنگین نسبت به آرد سبک میزان گلوتن بیشتری دارد. این آرد به دلیل دارا بودن سبوس زیاد قهوه ای رنگ است. پروتئین این آرد از لحاظ ارزش غذایی بسیار مقوی و مغذی بوده و انرژی زیادی تولید می کند. سبوس یا همان پوسته ی خارجی گندم بیشترین میزان پروتئین را نسبت به سایر قسمت های گندم دارد و شامل ویتامین های مختلف از جمله ویتامین های گروه آ، ب، سی و ی می باشد. علاوه بر این موارد سبوس میزان قابل توجهی فیبر، مواد معدنی، آنتی اکسیدان و فیتوشمیکال است. هر چه میزان سبوس آرد گندم بیشتر باشد رنگ آن تیره تر است
کالری 100 گرم آرد گندم کامل 340 کالری است
خواص آرد گندم کامل
سرشار از فیبر و مواد مغذی
پیشگیری از پیری زودرس
پیشگیری و کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
پیشگیری از بیماری انسداد عروق کرونر
کاهش سرطان کولون و راست روده
بهبود متابولسیم
کنترل چاقی
پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲
کاهش التهاب مزمن
پیشگیری از سنگ کیسه صفرا
بهبود حرکات روده
پیشگیری از آسم کودکی
کاهش علایم یائسگی
آرد گندم کامل
جدول ارزش های غذایی
100 گرم |
126 Porsiyon |
|
|---|---|---|
| کربوهیدرات (گرم) | 15.04 |
4928.47 |
| پروتئین (گرم) | 3.59 |
1176.23 |
| چربی (گرم) | 12.46 |
4083.43 |
| فیبر (گرم) | 1.36 |
445.97 |
| کلسترول (میلی گرم) | 14.64 |
4795.8 |
| سدیم (میلی گرم) | 325.27 |
106557.75 |
| پتاسیم (میلی گرم) | 392.16 |
128471.4 |
| کلسیم (میلی گرم) | 78.15 |
25603.27 |
| ویتامین آ (میلی گرم) | 46.04 |
15084.01 |
| ویتامین سی (میلی گرم) | 6.16 |
2019.31 |
| آهن | 0.62 |
203.1 |
کالری آرد گندم کامل چقدر است؟
آرد گندم کامل به آردی گفته می شود که تمام اجزای دانه ی گندم، اندوسپورم یا همان مغز، جوانه پنهان و سبوس را شامل می شود. در واقع در طرز تهیه آرد گندم کامل هیچ یک از اجزای آن طی فرایند تبدیل گندم به آرد از آن جدا نمی شود. سبوس موجود در آرد گندم از تکامل گلوتن جلوگیری می کند و در نتیجه محصولی که با آرد کامل تهیه می شود سنگین تر از محصولی است که با آرد سفید تهیه می شود. اگر خمیری که از آرد گندم کامل تهیه می شود را با آب یا محلول رقیق شده ی نمک بشورید، بعد از خروج آرد، ته ظرف ماده ای چسبناک را مشاهده خواهید کرد که همان گلوتن آرد است. گلوتن آرد ماده ای است که باعث چسبندیگی خمیر می شود. هر چه میزان پروتئین آرد بیشتر باشد میزان گلوتن آن نیز بیشتر خواهد بود. در نتیجه آرد سنگین نسبت به آرد سبک میزان گلوتن بیشتری دارد. این آرد به دلیل دارا بودن سبوس زیاد قهوه ای رنگ است. پروتئین این آرد از لحاظ ارزش غذایی بسیار مقوی و مغذی بوده و انرژی زیادی تولید می کند. سبوس یا همان پوسته ی خارجی گندم بیشترین میزان پروتئین را نسبت به سایر قسمت های گندم دارد و شامل ویتامین های مختلف از جمله ویتامین های گروه آ، ب، سی و ی می باشد. علاوه بر این موارد سبوس میزان قابل توجهی فیبر، مواد معدنی، آنتی اکسیدان و فیتوشمیکال است. هر چه میزان سبوس آرد گندم بیشتر باشد رنگ آن تیره تر است
کالری 100 گرم آرد گندم کامل 340 کالری است
خواص آرد گندم کامل
سرشار از فیبر و مواد مغذی
پیشگیری از پیری زودرس
پیشگیری و کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
پیشگیری از بیماری انسداد عروق کرونر
کاهش سرطان کولون و راست روده
بهبود متابولسیم
کنترل چاقی
پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲
کاهش التهاب مزمن
پیشگیری از سنگ کیسه صفرا
بهبود حرکات روده
پیشگیری از آسم کودکی
کاهش علایم یائسگی